De Oisans regio van de Franse Alpen is een paradijs voor iedereen die houdt van wandelen met eindeloos uitzicht op de bergen en valleien met meanderende riviertjes.

Ontdek de buitengewone landschappen met hun prestigieuze toppen (La Meije 3983m, La Barre des Ecrins 4102m), weelderige valleien, gletsjers, meren en watervallen in het Parc National des Ecrins, gelegen in het hart van Oisans en met een prachtig landschap en een enorme verscheidenheid van flora en fauna.

Je kunt informatie en gidsen downloaden op Bourgdoisans.com met informatie over lokale wandelingen, variƫrend van gemakkelijke wandelingen langs de vallei tot meer uitdagende bergbeklimmingen. Er zijn bijbehorende topogidsen en IGN-kaarten te koop om u te helpen de talrijke wandelingen en 800 km aan paden die de regio Oisans te bieden heeft te ontdekken.

Controleer altijd het weer voordat u eropuit trekt om er zeker van te zijn dat u de juiste kleding hebt en dat de omstandigheden gunstig zijn voor de door u gekozen route.

Elke dag wordt er een weerbericht gepost op de buitengevel van het toeristenbureau van Bourg d'Oisans.

Wandelroutes van de Oisans zijn te vinden op https://uk.oisans.com/things-to-do/activities/sporting-activities/hiking-routes/